Adelina Ismajli

294 views
Nickname Adelina Ismajli
Full name Adelina Ismajli
Date of birth 14 / 12 / 1979
Genre Femer
Facebook
iTunes

Ismajli filloi të këndojë në një moshë shumë të re, duke u bërë një nga këngëtarët më me ndikim të Kosovës gjatë viteve 90. Ajo filloi të garojë në festivale të ndryshme të fëmijëve në trevat shqiptare, siç janë Akordet e Kosovës, Festivali i Turqisë për fëmijë në RTSH dhe shumë të tjerë. Gjatë viteve të adoleshencës, Adelina lëshoi ​​shumë këngë që flisnin për të drejtat e fëmijëve dhe jetën e adoleshentëve. Ajo ishte një nga këngëtaret e para në Kosovë që arriti të prek tema që të tjerët në moshën e saj nuk mundën.

Pasi bëri një pushim të shkurtër, Adelina lëshoi ​​këngë të tjera që krijuan një epokë krejt të re në industrinë e muzikës shqiptare, duke sjellë në skenë stile të reja të veshjes dhe këndimit, të cilat nuk ishin parë kurrë më parë. Ajo njihet gjithashtu si një simbol seksi për videot dhe shfaqjet e saj provokuese në televizionet lokale shqiptare. [2] Këngët e saj që tërhoqën shumë vëmendjen ishin: "Amaneti", "Qe 1 vjet e 7 ditë", dhe "Shota". Ajo këndoi shumë këngë kushtuar viktimave të Luftës së Kosovës për shembull "Lavdi ushtarit tim" (Nderim ushtarit tim). Adelina u kurorëzua Miss Kosova në 1997. 

Regjistrimet e Ismajlit, përfshirë katër albume me top chart (100% zeshkane, S'jam sex bombë, Prej fillimit dhe Mbretëreshë e robëreshë) ishin suksese të menjëhershme dhe u bënë shitësit më të mirë në Shqipëri, në rajonet shqipfolëse të ish-Jugosllavisë, dhe në diaspora shqiptare. [3] 100% zeshkane (100% zeshkane) S'jam sex bombë (Unë nuk jam një seks bombë) Prej fillimit (Nga fillimi) Mbretëreshë e robëreshë (Mbretëresha dhe skllav) Feniks (Phoenix) Ku ma ke? (Ku e keni?) Dy motra, një frajer (Dy motra, një i dashur) Urdhër i ri (Porosia e re)

Ismajli filloi të këndojë në një moshë shumë të re, duke u bërë një nga këngëtarët më me ndikim të Kosovës gjatë viteve 90. Ajo filloi të garojë në festivale të ndryshme të fëmijëve në trevat shqiptare, siç janë Akordet e Kosovës, Festivali i Turqisë për fëmijë në RTSH dhe shumë të tjerë. Gjatë viteve të adoleshencës, Adelina lëshoi ​​shumë këngë që flisnin për të drejtat e fëmijëve dhe jetën e adoleshentëve. Ajo ishte një nga këngëtaret e para në Kosovë që arriti të prek tema që të tjerët në moshën e saj nuk mundën.

Pasi bëri një pushim të shkurtër, Adelina lëshoi ​​këngë të tjera që krijuan një epokë krejt të re në industrinë e muzikës shqiptare, duke sjellë në skenë stile të reja të veshjes dhe këndimit, të cilat nuk ishin parë kurrë më parë. Ajo njihet gjithashtu si një simbol seksi për videot dhe shfaqjet e saj provokuese në televizionet lokale shqiptare. [2] Këngët e saj që tërhoqën shumë vëmendjen ishin: "Amaneti", "Qe 1 vjet e 7 ditë", dhe "Shota". Ajo këndoi shumë këngë kushtuar viktimave të Luftës së Kosovës për shembull "Lavdi ushtarit tim" (Nderim ushtarit tim). Adelina u kurorëzua Miss Kosova në 1997. 

Regjistrimet e Ismajlit, përfshirë katër albume me top chart (100% zeshkane, S'jam sex bombë, Prej fillimit dhe Mbretëreshë e robëreshë) ishin suksese të menjëhershme dhe u bënë shitësit më të mirë në Shqipëri, në rajonet shqipfolëse të ish-Jugosllavisë, dhe në diaspora shqiptare. [3] 100% zeshkane (100% zeshkane) S'jam sex bombë (Unë nuk jam një seks bombë) Prej fillimit (Nga fillimi) Mbretëreshë e robëreshë (Mbretëresha dhe skllav) Feniks (Phoenix) Ku ma ke? (Ku e keni?) Dy motra, një frajer (Dy motra, një i dashur) Urdhër i ri (Porosia e re)

Comments(0)

Log in to comment